Werken met scrum aan assurantiesoftware

Werken met SCRUM

Voor het ontwikkelen van onze software maken wij gebruik van de scrum methode. Dit is een agile aanpak (een effectievere en flexibelere manier van werken) die het voor ons team mogelijk maakt projecten op een productievere wijze op te leveren en eventuele problemen sneller te kunnen tackelen. Leuk weetje: het woord 'scrum' is een term uit de rugbysport, dit is een manier van spelhervatting na een kleine, technische overtreding.

scrum

Sprints van twee weken
Via deze werkwijze werken we namelijk met korte sprints van 2 weken. Iedere sprint wordt een werkend stuk software opgeleverd. Binnen deze sprint wordt al het werk gedaan dat normaal gesproken, in andere methoden, over meerdere projectfasen verdeeld is. Hierdoor kunnen we sneller ingrijpen als na 2 weken blijkt dat het stuk software bijvoorbeeld toch anders gebouwd had moeten worden. Deze flexibiliteit heb je niet wanneer er gewerkt wordt met een project wat bijvoorbeeld 6 maanden duurt.

Scrum rollen

Binnen de scrum bestaan er verschillende rollen, namelijk de scrum master (Alexander), de product owner (Jack), de stakeholders (onze klanten, Jacco, Bart, Danny, Edwin, Natascha) en het development team (Paul, Stefan en Jasper).

Backlog
Er wordt gewerkt met een zogenaamde backlog. Deze backlog wordt, in overleg met de stakeholders, door de product owner gevuld met ontwikkelpunten, wensen en database-aanpassingen. Op basis van prioriteit wordt besloten welke backlogpunten er in de eerstvolgende sprint mee zal gaan.

Sprints
Binnen A.i. werken wij met sprints van 2 weken. Op vrijdag hebben wij om de twee weken de scrumplanning van 13:00 tot 16:00. Tijdens deze meeting wordt ingepland wat er meegaat in de sprint van de aankomende 2 weken.

Meer informatie?
Meer informatie over de verschillende scrumrollen, de backlog, de sprints en overige informatie over deze vorm van agile werken kun je teruglezen op de volgende website: https://scrumguide.nl/scrum-methode/