cup of tea

Koppelen is onze cup of tea

Met Assu® bieden wij de adviseur een totaal klantbeeld. Om dit te bereiken hebben wij met diverse programma’s koppelingen gerealiseerd zodat u geen dubbele invoer heeft want twee keer invoeren wil tenslotte niemand. Ook bieden wij synchronisatie mogelijkheden met externe boekhoudpakketten en koppelingen met andere inspirerende software leveranciers.

 

koppelingen in Assu

Assu® is geen losstaand pakket. We bieden een groot aantal koppelingen aan met andere softwarepakketten die u een grote mate van efficiency bieden. Samen met Assu® zorgen zij ervoor dat u uw dagelijkse werkzaamheden zo optimaal mogelijk uit kunt voeren zodat u tijd overhoudt voor zaken die er echt toe doen. Hieronder vindt u een overzicht van het altijd groeiend aanbod van koppelingen die wij kunnen aanbieden:

 Met de Aplaza koppeling kunt u documenten, offertes en polissen via Aplaza binnenhalen in Assu. In Assu kunt u alle aangeleverde gegevens verwerken en na verwerking snel terugvinden in het documentenarchief van de betreffende relatie. Ook kunt prolongaties verwerken en mutaties binnenhalen in Assu met behulp van de Aplaza koppeling.

Met behulp van de Aplaza koppeling haalt u snel, correct en veilig alle aanvragen, polissen, offertes, documenten  en mutaties binnen. 

 

Met behulp van de Solera koppeling kunt u via de TIME berichtenbox berichten binnenhalen. U krijgt via ADN mutatie- en prolongatieberichten van de bij Solera aangesloten maatschappijen binnen die u snel, eenvoudig en veilig kunt verwerken in Assu . Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een I09 postbus die u bij Solera op kunt vragen. 

Berichten die u heeft verwerkt komen automatisch in het documentenarchief van de betreffende relatie of product terecht zodat u altijd een overzichtelijk beeld heeft van wat er in de loop van de tijd verwerkt is. Omdat alles digitaal gebeurt waarbij Assu de gegevens zelf koppelt aan de informatie in het systeem hoeft u zelf geen zoekwerk uit te voeren om bijvoorbeeld de juiste documenten aan de juiste polissen te koppelen. Dit levert een enorme tijdbesparing op.

 

De DIAS Advies koppeling biedt een adviespakket voor verzekeringen en hypotheken. U kunt snel en eenvoudig gegevens exporteren naar DIAS Advies. Doordat alles digitaal gaat bent u verzekerd van een snelle en veilige informatiestroom. Vanaf  versie 1.2623.3.26 ondersteunen wij ook de DIAS Advies Cloud koppeling.

Als je van deze koppeling gebruik wilt gaan maken dan dient er ook een tijdgebonden servertaak ingeregeld te zijn. Neem hiervoor contact op met onze Servicedesk.

 

Met behulp van de AWI koppeling kunnen Service Providers snel en eenvoudig verzekeringen vergelijken. U doet dit door 1 druk op de knop vanuit de relatiekaart in Assu waarbij de gegevens in Assu leidend zijn. De offertes en polissen die hieruit voortvloeien komen in Assu binnen via onze berichten inbox en zijn na verwerken direct terug te vinden bij de betreffende relatie.

Doordat u met 1 druk op de knop gelijk uw gegevens naar AWI verstuurt kunt u snel, eenvoudig en veilig uw werkzaamheden uitvoeren. Ook uw vergelijkingen op het AWI platform heeft u snel beschikbaar. Wat er binnenkomt wordt automatisch aan de juiste relatie in Assu gekoppeld, waardoor u weinig risico loopt op fouten.

Risk Explorer

Vanaf upgrade 1.2627.3.1 (geplande oplevering februari 2023) zullen we ook een koppeling met de software van Risk Explorer® in Assu® hebben staan. Met de koppeling stuurt u relatiegegevens vanaf de relatiekaart naar Risk Explorer. Hier worden kunt u risicoprofielen en checkups maken. Deze informatie stuurt u door naar uw klanten. Als uw klant het document gevuld heeft krijgt da adviseur een mail dat het document is ingevuld. In Assu® wordt het document opgehaald door middel van een tijdgebonden servertaak, verwerkt en opgeslagen in het docarchief van de klant.

Met deze koppeling kunt u via uw instellingen gemakkelijk taken laten  aanmaken en workflows laten starten aan de hand van gegevens die vanuit Assu® naar Risk Explorer® verzonden worden. Hiermee bespaart u zichzelf veel tijd en kunt u snel een gerichte omzetgroei realiseren.

 

Ook met behulp van de My TP koppeling kunt u snel en eenvoudig verzekeringen vergelijken. U doet dit door 1 druk op de knop vanuit de poliskaart in Assu waarbij de gegevens in Assu leidend zijn. De polissen die hieruit voortvloeien komen in Assu binnen via onze berichten inbox en zijn na verwerken direct terug te vinden bij de betreffende relatie.

Doordat u met 1 druk op de knop gelijk uw gegevens naar My TP verstuurt kunt u snel, eenvoudig en veilig uw werkzaamheden uitvoeren. Ook uw vergelijkingen op de My TP site heeft u snel beschikbaar. Wat er binnenkomt wordt automatisch aan de juiste relatie in Assu gekoppeld, waardoor u weinig risico loopt op fouten.

 

Vanaf versie 1.2624 bieden wij ook een koppeling naar VCN aan. Hierdoor hoef je niet langer handmatig je gegevens in te voeren op de site van VCN, maar kun je door middel van 1 druk op de knop vanuit je relatiekaart in Assu al je relatiegegevens doorzetten naar de VCN site. Dit scheelt onnodig typewerk en is snel en veilig.

Als u gebruik maakt van de RISK koppeling naar het Subliempakket kunt u bij verschillende maatschappijen het meest passende  aanbod bekijken, vergelijken en afsluiten. De producten kunnen vervolgens direct digitaal worden afgesloten. Ook bij deze koppeling worden de documenten weer gelijk automatisch aan het docarchief van de betreffende relatie of product gekoppeld.

 

Ook met de Rolls koppeling heeft u de mogelijkheid om bij verschillende maatschappijen het meest passende  aanbod te bekijken, vergelijken en afsluiten. De producten kunnen vervolgens direct digitaal worden afgesloten. Ook bij deze koppeling worden de documenten weer gelijk automatisch aan het docarchief van de betreffende relatie of product gekoppeld.

 

Met behulp van de VKG koppeling kunt u vanaf de relatiekaart in Assu een relatie invoeren of bijwerken op het extranet van VKG. De gegevens van Assu en VKG worden hierbij met elkaar vergeleken zodat er geen risico is op dubbele gegevens. Als de relatie bekend is in Assu en bij VKG kunt u vanaf dezelfde plek in Assu ook een polis aanvraag gaan doen bij VKG. Ook kunt u vanaf de poliskaart in Assu naar het VKG extranet gaan. 

 

Met behulp van de Finly koppeling stuur je gegevens naar het  hypotheekproces in Finly om zo de optimale klantreis te bepalen als een klant een hypotheek af wil gaan sluiten. Alles gebeurt volledig automatisch in Finly en Finly stuurt ook weer automatisch de stukken die daaruit vloeien door naar Assu. In de betreffende hypotheekkaart kun je dan alle benodigde informatie terugvinden. Snel, veilig en accuraat.

 

Momenteel werken we aan een koppeling met het Voogd en Voogd extranet. We brengen deze koppeling in het eerste kwartaal van 2023 uit.  Met behulp van de Voogd en Voogd koppeling kunt u snel en veilig uw berekeningen starten op het extranet van Voogd en Voogd. Doordat er een directe verbinding is vanuit Assu hoeft u zelf geen gegevens meer in te voeren op het extranet wat een flinke tijdsbesparing oplevert. Deze koppeling stuurt geen documenten door.

Vanuit Adviesbox kunt u een export maken van klantgegevens. Deze export kan vervolgens via een HDN import ingelezen worden in Assu. U heeft zo snel en eenvoudig up to date gegevens in uw Assu pakket staan bij de juiste relatie.

 

 

 Met de Nationale Hypotheekbond koppeling kunt u hypotheekgegevens doorsturen naar de Nationale Hypotheekbond. U kunt daarna met hun software aan de slag om de gegevens te bekijken. 

 

Door gebruik te maken van onze Accelerate koppeling kunt u met 1 druk op de knop relatiegegevens doorsturen naar Accelerate.  De gegevens die vervolgens terugkomen van Accelerate laat u daarna automatisch door middel van een servertaak ophalen. De hypotheekberichten kunt u daarna via uw HDN postbus in Assu ophalen.

De hypotheekgegevens worden automatisch aan de juiste relatie gekoppeld en de belangrijke stukken zijn terug te vinden in het documentenarchief van de betreffende relatie. Veilig en snel.

 

Met behulp van Digitaal op Maat kunt u eenvoudig digitale formulieren opmaken. Deze digitale formulieren zijn volledig aanpasbaar en alles is mogelijk. U heeft zo overal toegang tot uw eigen formulieren en u kunt ze overal en altijd snel gebruiken. In Assu wordt de koppeling naar Digitaal op Maat vanuit de schade gemaakt. U kunt zo een schadeformulier naar uw klant versturen waarvan de gegevens opgehaald worden uit Assu. Geen onnodige handelingen meer dus wat een enorme tijdswinst oplevert.

 

Ook onze Finconnect koppeling biedt u de mogelijkheid om vanuit een schade een digitaal formulier te versturen. Er wordt vanuit de schadekaart een aanvraag naar Finconnect verzonden met daarin een aantal gegevens op basis waarvan er in Finconnect een digitaal formulier aangemaakt kan worden. Wederom een tijdswinst op het gebied van invullen van formulieren.

 

Een derde koppeling die u toegang geeft tot digitale formulieren, is onze koppeling met Adviesbrief. Met deze koppeling kunt u vanaf de relatiekaart een digitaal formulier op laten maken in XML formaat. De brief die daarna vervolgens via Adviesbrief terugkomt kunt u gemakkelijk in het documentenarchief van de relatie slepen zodat u deze later altijd snel terug kunt vinden.

Maakt u gebruik van het boekhoudpakket Snelstart? Dan kunt u in Assu uw boekhouding synchroniseren met Snelstart in de Cloud. Door onze synchronisatie mogelijkheid kunt u met 1 muisklik uw Assu® gegevens synchroniseren met Snelstart in de Cloud. Hiermee heeft u altijd de juiste gegevens bij de hand in Snelstart in de Cloud.

 

Met behulp van onze boekhoudkoppeling kun je gegevens uit je Assu® boekhouding doorsturen naar Exact Online. Het betreft hier alleen een export naar Exact Online. Er worden geen gegevens op en neer gesynchroniseerd.

Vanuit Assu® kun je een export maken van al je belangrijke gegevens naar de software van Muis software.

 

Je kunt vanuit Assu® een export draaien waarmee je ervoor zorgt dat je belangrijke gegevens naar Twinfield gestuurd worden.

 

Naast de bovengenoemde koppelingen naar externe pakketten biedt Assu® ook een aantal importmogelijkheden van bestanden uit externe pakketten. Het gaat hierbij om de volgende imports:

Met behulp van de Realworks import functionaliteit kunt u XML bestanden vanuit Realworks importeren. U doet dit vanaf de hypotheekkaart van Assu.

 

 De Regiobank importfunctie biedt u de mogelijkheid om XLS bestanden van de Regiobank binnen te halen in Assu. U kunt deze Regiobank gegevens door middel van een zelf in te richten automatische servertaak binnen laten halen in Assu. Assu controleert dan bijvoorbeeld 's-nachts of er bestanden voor u klaarstaan en haalt deze bestanden binnen. Door middel van onze prospects wizard haalt u vervolgens de relaties op en deze krijgen dan automatisch een eigen klantenkaart. Geen eigen type acties nodig, alles wordt voor u geautomatiseerd.

 

Een derde import mogelijkheid die wij u bieden is de ZLM import. Ook hiermee kunt u XLS bestanden inlezen met behulp van een tijdgebonden servertaak.

 

VoIP Koppeling

U heeft bij ons de mogelijkheid om uw digitale telefooncentrale aan Assu te koppelen. Wij ondersteunen hierbij een tweetal standaarden zodat u niet verplicht wordt om over te stappen van leverancier: Wij ondersteunen TAPI en Direct Access.

Digitale telefonie biedt een groot aantal voordelen waaronder:

 • u hoeft niet langer te zoeken naar klantgegevens omdat uw software snel de juiste relatie weet te vinden
 • u heeft een persoonlijke klantervaring want de betreffende relatiekaart wordt direct geopend als uw relatie belt
 • veel efficiency omdat u zelf niet hoeft te zoeken in lange relatiebestanden

 

We bieden koppelingen aan met een tweetal VoiP leveranciers:

Met de Xelion koppeling kunt u zowel met uw vaste telefoon als met uw smartphone, PC of laptop onafhankelijk van tijd en plaats met uw collega's en klanten communiceren. U ziet direct wie er belt en in Assu wordt direct de klantenkaart geopend wanneer er een klant belt. Dit scheelt veel zoekwerk in het systeem omdat u zelf niet hoeft te zoeken wie er contact met u opneemt.

 

 Ook onze Swyx koppeling biedt alle gemakken van digitale telefonie. Ook hiermee kunt u eenvoudig en snel bellen met al uw collega's en relaties.

 

Een digitale telefonie leverancier waar wij mee koppelen is Destiny.  Zij kunnen u een totaaloplossing bieden op het gebied van digitale telefonie waardoor u snel en slim uw klanten te woord kunt staan. 

 

Microsoft koppelingen

Assu biedt een koppeling met de volgende Microsoft pakketten:

 • Word
 • Excel
 • Outlook

 

Word bestanden kunt u eenvoudig en snel inslepen in het docarchief van een relatie-of produktkaart. U kunt ze vanuit het docarchief vervolgens weer gebruiken om naar uw relatie(s) door te sturen.

Dit geldt voor Excell bestanden. In Assu heeft u in ieder overzicht scherm tevens de mogelijkheid om door middel van de Excel knop in het lint van Assu het overzicht te exporteren naar Excel waar u het vervolgens kunt gebruiken.

Assu® heeft een koppeling met uw outlook agenda en mailbox zodat u altijd uw gegevens ter beschikking heeft.

 

WeGroup biedt een koppeling met Assu®. Met behulp van hun koppeling kun je eenvoudig door middel van een selectie belangrijke klantgegevens importeren op hun platform om deze gegevens te gebruiken voor hun slimme formulieren. 

Wil je zien hoe hun koppeling werkt? Maak dan een afspraak met WeGroup voor een demonstratie (klik op hun logo om naar hun site te gaan).

Assu® zelf bevat geen knoppen voor deze koppeling. Alles gebeurt via het platform van WeGroup!

Voor onze Digital Signing maken wij gebruik van de software van CM. Door middel van Digital Signing heeft u de mogelijkheid om bijvoorbeeld offertes digitaal naar uw relaties te versturen. Uw relatie kan deze vervolgens overal en altijd digitaal onderteken en per e-mail retourneren:

 • snel
 • veilig
 • kosten besparend

 

Ook voor het betalen van facturen via onze Appviseurs app maken we gebruik van CM. Je dient voor iDEAL betalingen namelijk een abonnement bij CM af te sluiten om met iDEAL aan de slag te kunnen gaan.

Onze Appviseurs app is een losse app die u aan dient te schaffen zodat uw klant inzage kan hebben in zijn of haar assurantieproducten. Lees meer over onze Appviseurs app op Home - Appviseurs.nl

Als je gebruik maakt van onze Appviseurs app, dan heb je de mogelijkheid om in de app facturen te betalen door middel van iDEAL. Dit is erg handig omdat je overal gewoon via je telefoon even snel en veilig je facturen kunt betalen. Je dient hiervoor wel eerst een abonnement af te sluiten bij CM (zie hierboven).

Onze Appviseurs app biedt uw eindklant de mogelijkheid om  overal en altijd zijn of haar adviseur bij de hand te hebben. Met behulp van deze app kan uw klant namelijk onder andere:

 • een schade melden
 • assurantieproducten inzien
 • chatten met de adviseur

 

En omdat u de Appviseurs app ook nog eens kunt voorzien van uw eigen huisstijl kunt u uw klant een persoonlijke klantervaring bieden.

 

 Met de Assu2Go app heeft u als adviseur altijd en overal uw Assu bij de hand. De app geeft u namelijk toegang tot al uw Assu gegevens. Zo kunt u bijvoorbeeld:

 • uw taken en agenda bekijken
 • uw CRM gegevens bekijken
 • chatten met uw collega's op kantoor

 

U hoeft dus niet langer te wachten totdat u op kantoor bent om uw gegevens in te kunnen zien.

 

Vanaf versie 1.2626 hebben we een koppeling met Mailchimp in Assu beschikbaar. Hiermee kunt u eenvoudig in Assu een selectie maken en deze selectie met 1 druk op de knop doorzetten naar Mailchimp om daar uw mailingcampagnes richting uw klanten te doen. U dient hiervoor uiteraard wel een Mailchimp account te hebben. Dit account regelt u eenmalig in in Assu en daarna kunt u aan de slag met uw campagnes.