Wat is nieuw versie 1.2620.3.0

updates

Informatie over losse updates met bugfixes en tussentijdse nieuwe functionaliteiten:

Update 1.2620.3.10 (release 11-05-2020)

Update 1.2620.3.9 (release 30-04-2020)

Update 1.2620.3.8 (release 21-04-2020)

Update 1.2620.3.7 (Release 14-04-2020)

Update 1.2620.3.6 (Release 03-04-2020)

Update 1.2620.3.5 met mailbox bugfixes (Release 01-04-2020)

Update 1.2620.3.4 (Release 31-03-2020)

Update 1.2620.3.3 (Release 18-03-2020)

Update 1.2620.3.2 (Release 09-03-2020)

Update 1.2620.3.1 (Release 02-03-2020)

upgrade

Vanaf 20-2-2020 is onderstaande versie actief. Informatie over de vorige versie kunt u hier vinden.

Hier onder vindt u een overzicht van de nieuwe functionaliteiten vanaf versie 1.2620.3.0. Voor gedetailleerde omschrijving van de topics verwijzen wij u door naar onze handleiding die u in het pakket onder de F1 knop kunt vinden.

inhoud

RELATIES:

• Het koppelen van een bestaande relatie aan een relatie onder tabblad "relaties" op de relatiekaart is wat makkelijker geworden. Onder de groene plus opent er een nieuw scherm waar u de relatie dient te selecteren uit een lijst bestaande relaties en u kunt daarna gelijk de juiste relatiekoppeling uitkiezen:
  • Op de zakelijke relatiekaart zijn er onderaan het scherm bij de tabbladen 2 nieuwe tabbladen bijgekomen: eentje voor kerncijfers en eentje voor WWFT gegevens . Onder tabblad "WWFT" kunt u risico analyse/risico gegevens kwijt. Tabblad "Kerncijfers" bevat een aantal invulvelden met betrekking tot de jaaromzet:
    WWFT en kerncijfers

ADN BERICHTVERWERKING:

ADN berichten
  • Het is nu mogelijk om meerdere nieuwe contracten tegelijk te verwerken voor dezelfde relatie (pakketpolissen).
    ADN
  • Als er een ADN bericht verwerkt wordt waarvoor er op het zelfde moment een polis openstaat gaf dit in oudere versies een melding of de polis wel of niet afgesloten diende te worden. Nu is er niet langer een keuze maar volgt er alleen een melding dat de polis afgesloten wordt om daarna verder te gaan met de verwerking van het bericht.
    melding polis open
  • Bij het verwerken van een nieuw pakket contract: als er bij meerdere maatschappijen dezelfde POR code bekend is komt er een scherm waar je een keuze kunt maken uit de maatschappijen. Tevens vindt er door middel van de POR code een controle plaats of de RC van de geselecteerde maatschappij geblokkeerd staat.

WORKFLOWS/AUTOMATISCHE HANDELINGEN:

Workflows
  • Het is vanaf nu ook mogelijk gegevens te exporteren naar Digitaal op Maat (schades) en Finconnect (relaties, polissen en schades)

• Als een workflow is gestopt of een verkeerde richting op gegaan is dan kunt u nu ook 1 of meerdere stappen terug gaan. U kunt maar 1 stap per keer terug gaan. Gebruik hiervoor de knop "terug naar vorige activiteit bovenin het scherm". Bij het doen van een stap terug in de workflow wordt deze automatisch gepauzeerd.
  • Er is een veld toegevoegd voor het documentnummer in de workflow voor Finconnect:
    Finconnect

POLISSEN:

• Bij het toevoegen van een dekking op een polis is er een nieuw veldje bij het dekkingen overzicht gekomen waarin u de datum kunt zien waarop de dekking toegevoegd is.
    datum dekking
  • Voor aansprakelijkheidspolissen is er een aantal nieuwe veldjes toegevoegd in het scherm "dekking aansprakelijkheid": dubbele jaarlimiet, verzekerde hoedanigheid, vangnet voor verweer en werknemersschade. Bij het veldje "verzekerde hoedanigheid" hoort een nieuwe stamtabel die bij de Stamtabellen terug te vinden is. (stamtabellen-assurantiën-verzekerde hoedanigheden).
    aansprakelijkheid
  • In het scherm voor de arbeidsongeschikdheidsdekking zijn ook nieuwe velden toegevoegd. In het plaatje hieronder staan ze met oranje aangegeven. De gegevens bij "beroepsgegevens verzekeringnemer" komen uit het tabblad "beroep/inkomen" van de klantenkaart.
    AOV
  • Het dropdown menu op de poliskaart voor de maatschappijen en servicebureaus staat nu op alfabetische volgorde
  • De dekkingscode is toegevoegd aan de polistegel
  • De polistegel is uitgebreid met een dekkingscode omschrijving in het deel met de dekkingen van de polis.

ALGEMEEN:

• Binnen AiDbs is het mogelijk om via een XML bestand particuliere en zakelijke relaties te importeren. U dient hiervoor eenmalig een tijdgebonden servertaak aan te maken zodat uw systeem de bestanden binnen kan halen. Ze komen dan binnen onder de knop "Prospects verwerken" in het lint onder tabblad "Algemeen" waar u ze binnen kunt halen als prospects in Assu.
  • Er is een userlogging toegevoegd bij betalingsregelingen
  • De naam van de relatie is toegevoegd bij de omschrijving van de betalingsregeling afrekening
  • Werknemer, inkomend en werknemer, uitgaand zijn toegevoegd aan de documenten herkomst in het docarchief
  • Belastingdienst, inkomend en belastingdienst, uitgaand is toegevoegd aan de documenten herkomst in het docarchief

• In het witte boekje bij de Aplaza instellingen is het eerste scherm gewijzigd. U kunt nu de Aplaza instellingen nog uitgebreider inregelen op basis van de procescode. Dit scherm is gesorteerd op "Soort document".
    Aplaza instellingen

ASSU MAILBOX:

Vanaf versie 1.2620.3.0 is de Assumailbox beschikbaar waardoor u niet langer gebruikt hoeft te maken van Outlook voor uw Assu correspondentie. Deze staat niet standaard AAN in het nieuwe pakket maar wordt in modulevorm vrijgegeven. U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie.

De Assu mailbox bevat aantal handige opties:

• Als de mailbox eenmaal goed ingericht is zal de Assu maileditor automatisch getoond worden als u bijvoorbeeld vanaf een klantenkaart een e-mail gaat sturen
  • U kunt mails koppelen aan een relatie of productkaarten
  • Mails zijn te archiveren in het docarchief van de relatie
  • Binnenkomende e-mailadressen die nog niet bekend zijn kunnen snel aan de klantenkaart gekoppeld worden
  • Een gekoppelde relatie-of productkaart is met 1 druk op de knop te openen
  • U kunt in Assu aangeven dat uw systeem de mailbijlages kan openen met editors waardoor u geen gebruik hoeft te maken van Office. Zo worden bijvoorbeeld Word en Excel documenten in een eigen scherm getoond zonder dat Word of Excel opgestart hoeven te worden.

In onze handleiding onder de F1 knop in uw Assu pakket kunt u alle functionaliteiten terugvinden.

APPVISEURS:

Let op: onderstaande wijzigingen in de app zijn pas van kracht als er een nieuwe versie van de Appviseurs beschikbaar is!

appviseurs
  • Het is nu mogelijk een groepsgesprek te voeren met de Appviseurs app. Er is hiervoor ook een knop bij gekomen in het lint van Assu.
    groepsgesprek

ASSU2GO APP:

Assu2Go

Met Assu2Go heeft u altijd en overal toegang tot uw CRM gegevens. Ook kunt u onderweg uw taken en agendapunten bekijken.

U heeft zo inzicht in de meest actuele klantgegevens en productinformatie.

Bekijk volledige dossiers of navigeer eenvoudig naar het juiste adres via de Google-Maps integratie. U staat direct in verbinding met uw klanten en collega's. Vanaf medio februari is er zelfs een chatfunctie beschikbaar.

Assu2Go is nu te downloaden in de Google Play en Apple store. Hier kunt u daar meer over lezen.

Vanaf deze Assu versie u ook chatten met de Assu2Go app.

In verband met onze verbeterde beveiliging dient u de eerste keer dat u gebruik maakt van deze app een QR code op te halen in Assu. Deze is te vinden in het witte boekje onder de bedrijfsinstellingen.

In de Assu2Go handleiding kunt u hier meer over lezen: https://help.aiautomatisering.nl/assu2go/

KOPPELING MET EXTERNE PAKKETTEN:

• Het is nu ook mogelijk om door middel van onze AIDBS koppeling prospect bestanden binnen te halen. Dit kunnen zowel zakelijke als privé prospects zijn. Door middel van deze nieuwe koppeling kunt u XML bestanden omzetten naar JSON bestanden en via een tijdgebonden servertaak binnen laten komen in het systeem. U kunt hier mee over lezen in onze handleiding onder de F1 knop in uw pakket (zoekterm JSON)

SJABLONEN:

sjablonen

• U kunt ook een uniek kenmerk toevoegen aan het onderwerp van een e-mail en hier later via het docarchief van de relatie op terugzoeken:

oranje