Omnummeringen

In ons pakket heb je de mogelijkheid een aantal omnummeringen te draaien. Wij proberen dit overzicht zo actueel mogelijk te houden aan de hand van de informatie die de maatschappijen ons aanleveren. Mochten wij nog geen informatie van de maatschappijen hebben ontvangen attendeer ons daar dan op want wij streven ernaar om zo accuraat mogelijk te zijn in onze informatievoorziening!

Assu Omnummertool:

Vanuit de Assu omnummertool kun je vanaf juni 2020 zelf eenvoudig omnummeringen draaien. Bijvoorbeeld de volgende omnummeringen:

- de omnummering voor zakelijke schadeverzekeringen van Reaal naar NN van 26 februari 2021

- de Klaverblad omnummering van april 2020

- de Vivat Schadeverzekeringen naar NN Verzekeren Services omnummering van februari 2021

(Het bestand voor de Vivat>NN omnummering zal op 1-2-2021 voor je klaar staan in je digitale postbus op adviseur.nn.nl)

Assu kan namelijk  zelf de maatschappij herkennen aan de hand van het aangeleverde CSV bestand.

Wat hierbij belangrijk is: iedere maatschappij moet een unieke POR code hebben. Hebben ze beiden hetzelfde nummer dan lukt de omnummering niet!

De uitleg voor deze omnummertool kun je vinden in de handleiding in je pakket onder de F1 knop.

Of door op deze link te klikken.

Dankzij deze omnummertool hoef je niet langer bestandjes te downloaden, op te slaan en uit te pakken maar kun je alles via het lint regelen:

Even opletten...:

Voor omnummeringen waarbij er bestanden gedownload moeten worden geldt het volgende:

bestanden niet openen in XL

*Als bestanden eenmaal geopend zijn in Excel zijn ze namelijk niet meer bruikbaar als omnummerbestanden!

*We adviseren iedereen om VOORDAT je gaat omnummeren eerst een backup te laten maken van je database door je systeembeheerder!
De reserverkopie/backup kan ook gemaakt worden door een tijdgebonden servertaak.