Omnummeringen

In ons pakket heb je de mogelijkheid een aantal omnummeringen te draaien. Wij proberen dit overzicht zo actueel mogelijk te houden aan de hand van de informatie die de maatschappijen ons aanleveren. Mochten wij nog geen informatie van de maatschappijen hebben ontvangen attendeer ons daar dan op want wij streven ernaar om zo accuraat mogelijk te zijn in onze informatievoorziening!

Assu Omnummertool:

Vanaf Assu versie 2618.2.13 kun je 3 omnummeringen vanuit de Assu omnummertool draaien:

- de a.s.r. omnummering

- de Nationale Nederlanden Schade Services B.V. (NN) omnummering

- de Nationale Nederlanden (NN 2020) omnummering (hieronder valt ook de agrarische omnummering en de mei 2020 Zakelijk Schade omnummering)

En vanaf eind juni 2020 is de omnummertool weer wat verder uitgebreid. Vanaf nu kan Assu zelf de maatschappij herkennen aan de hand van het aangeleverde CSV bestand. Zo is dan bijvoorbeeld de omnummering van VSP Volmachten B.V. naar de systemen van Voogd & Voogd via de tool te draaien. 

De Loyalis A010 en A011 omnummeringen die 19 en 20 september bij a.s.r. intern uitgevoerd worden zitten ook in deze tool. Je dient deze vóór 12 oktober 2020 uit te voeren voor de prolongatie van november.

Wat hierbij belangrijk is: iedere maatschappij moet een unieke POR code hebben. Voor de VSP omnummering moet bijvoorbeeld VSP het nummer V705 hebben en Voogd & Voogd nummer V706. Hebben ze beiden hetzelfde nummer dan lukt de omnummering niet!

De uitleg voor deze omnummertool kun je vinden in de handleiding in je pakket onder de F1 knop.

Of door op deze link te klikken: https://help.aiautomatisering.nl/assu/Omnummerenviadeomnummertool.html

Dankzij deze omnummertool hoef je niet langer bestandjes te downloaden, op te slaan en uit te pakken maar kun je alles via het lint regelen:

Even opletten...:

Voor omnummeringen waarbij er bestanden gedownload moeten worden geldt het volgende:

bestanden niet openen in XL

Als bestanden eenmaal geopend zijn in Excel zijn ze namelijk niet meer bruikbaar als omnummerbestanden!

 

Allianz omnummering:

Er is tevens een Allianz omnummering. Deze gaat niet op bovenstaande wijze via de omnummertool!

Informatie over de Allianz omnummering kun je in onze handleiding terugvinden via: https://help.aiautomatisering.nl/assu/OmnummerenvanAllianzpolissenviaF…

A.s.r. omnummering (oude) AssuPro:

Let op: voor deze omnummering is zowel een .csv als een .edi bestand nodig, deze zijn te downloaden op het extranet van a.s.r. Als deze bestanden niet op het extranet van de maatschappij staan dien je contact op te nemen met de maatschappij, wij hebben deze bestanden niet.

Ardanta (A113|) & Generali Leven (A043):

Ardanta/Generali Leven omnummering voor Assu:

Let op: voor deze omnummering is alleen een .csv bestand nodig, deze is te downloaden op het extranet van a.s.r.
Als dit bestand niet op het extranet van de maatschappij staat dien je contact op te nemen met de maatschappij, wij hebben dit bestand niet.