Het team: Directie

Jacco (links) en Bart (rechts) zijn sinds 2010 de eigenaars van A.i. Automatisering. In deze blog stellen wij ze aan jullie voor!

Waar houden jullie je mee bezig?

Bart & Jacco: Wij doen het relatiebeheer, bezoeken prospects, geven consultancy aan klanten waarin we uitleg geven over de software en regelen de beleidszaken voor het bedrijf.

Bart: Naast deze werkzaamheden ben ik contactpersoon voor een aantal grote klanten die wat meer vragen van ons en zorg ervoor, samen met mijn collega’s, dat zaken goed worden opgepakt.

Jacco: Ik houd me intern vooral bezig met de boekhouding, administratieve taken en praktische zaken zoals het contact met onze websitebouwer. Ik pak dus eerder dingen op detail niveau op. Ons werk komt ongeveer voor 80% overeen met elkaar, maar vooral intern houden we ons bezig met andere taken.

Wat vind je het leukste om te doen?

Bart: Het leukste vind ik het klantencontact. Ik ben graag met mensen bezig en ik hoor graag van klanten wat er in de markt speelt. En om daar dan op in te spelen geeft een enorme kick. Ik ben echt een buitenmens.

Jacco: Ook ik vind bij de klant zitten het leukste en dan vooral aan prospects uitleggen waarom ze juist voor Assu®, de assurantiesoftware van A.i., moeten kiezen. Of een bedrijf helpen met het implementeren van hun processen in Assu® of deze combineren met Assu®.

Hoe gaan jullie met medewerkers om?

Bart: Ik vind het belangrijk dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen; wij geven onze medewerkers veel verantwoordelijkheden en veel vrijheid. In hoofdlijnen proberen we ze te sturen, maar het gaat ons vooral om dat ze zichzelf kunnen ontwikkelen. We geven de ‘A.i.’er’ (werknemers bij A.i. Automatisering) veel vrijheid en daardoor gaan we op een gelijkwaardige manier met elkaar om. Natuurlijk nemen Jacco en ik soms beslissingen, maar over het algemeen worden beslissingen in overleg genomen. Bijvoorbeeld tijdens de tweewekelijkse ‘Frenky’s sessie’. Op vrijdagmiddag zitten we met zijn allen samen te lunchen met lekkere broodjes en tijdens dit overleg worden beslissingen gezamenlijk genomen. Dus iedereen wordt betrokken bij het nemen van beslissingen: het managementteam, de support, alle programmeurs en de stagiaire.

Jacco: Daar sluit ik mij bij aan. We vinden het vooral belangrijk om werknemers een eigen verantwoordelijkheid te geven en de vrijheid om deze ook te nemen. Daar horen soms fouten bij, waar ze dan ook weer van leren.

Hoe zorgen jullie voor een fijne omgeving?

Bart: Afgelopen kerst zijn we verhuisd naar een nieuw pand. Dit was een ruimte die helemaal leegstond. Deze ruimte hebben we vervolgens helemaal naar verzoek en smaak laten inrichten, waarbij er gekozen is voor een open ruimte. Er is veel glas en er zijn weinig deuren, waardoor er een open cultuur is gecreëerd. Er is een ruimte waarin we met zijn allen kunnen tafeltennissen, darten en tafelvoetballen. Dus er is genoeg vertier aanwezig voor tussen het werken door. Er is genoeg ruimte om te kunnen groeien als bedrijf én als persoon. Ook vinden we het belangrijk dat iedereen de juiste apparatuur heeft. Zo heeft iedereen bijvoorbeeld een sta-zit bureau en al het apparatuur is nieuw. Daarnaast is er ieder jaar een bedrijfsuitje dat door collega’s wordt georganiseerd om even samen uit het werk te stappen. Verder lunchen we elke dag samen en wordt er nog ouderwets de tafel gedekt. Op vrijdagmiddag is er altijd een gezellige borrel mét een fanatiek potje tafeltennis.

Jacco: Naast alle leuke dingen, geven wij werknemers ook de ruimte om te ontwikkelen en bij te kunnen leren door bijvoorbeeld een opleiding of cursus te volgen als ze dit zouden willen.

A.i. Automatisering over een aantal jaar:

Jacco: Ik hoop dat A.i. over een aantal jaar het meest vooruitstrevende bedrijf binnen de assurantiebranche is, met de beste en nieuwste functionaliteiten. Dat we dan bekend staan om de goede service naar onze klanten toe en heel erg mee blijven denken. Ook willen we door blijven groeien zoals we dat nu doen naar de beste aanbieder van een softwarepakket binnen de assurantiebranche!

Bart: Over een aantal jaar is A.i. Automatisering een stuk groter en zijn er nog meer samenwerkingen met serviceproviders. Qua software en dienstverlening doen we het over een aantal jaar nog beter dan nu.

Tot slot: wil je nog wat kwijt aan de lezers?

Jacco: Voordat Bart en ik het bedrijf in 2010 gekocht hebben, was het bedrijf van mijn grootvader. Hij heeft het bedrijf in 1982 opgericht.

Bart: Elke donderdagochtend eten we de lekkerste worstenbroodjes van Brabant, niet gek ook dat de meeste A.i.’ers wel wat aankomen als ze hier werken! 😉

Volgende week stellen we de supportafdeling voor!

Gerelateerde artikelen

Het team: Afstudeerstagiaire Marjolijn

Ontmoet hier Marjolijn: afstudeerstagiaire bij A.i. Automatisering!

Lees meer

Het team: software tester & e-learning adviseur Natascha

Ontmoet hier Natascha: software tester & e-learning adviseur bij A.i. Automatisering!

Lees meer

Het team: Development

Ontmoet hier Team development van A.i. Automatisering: Jack, Paul, Stefan, Jasper en Alexander.

Lees meer