Het team: Development

Op dit moment zijn er 5 programmeurs werkzaam bij A.i., namelijk Paul, Jack, Stefan, Alexander en Jasper. 

 

Hoe ben je bij A.i. terecht gekomen?

Paul: Ik ben in 2001 bij A.i. Automatisering begonnen als programmeur. In 2007 ben ik van werkgever veranderd maar ben nog wel altijd verbonden geweest met A.i. Automatisering. Ik kwam namelijk elke vrijdag meehelpen met het ontwikkelen van het nieuwe Assu®. In 2011 ben ik weer gevraagd of ik weer terug wilde komen bij A.i. en dat heb ik toen ook gedaan!

Het oplossen van complexe problemen (uitdagingen) vind ik het leukste en daar haal ik mijn energie uit, ook al kost dat soms ook veel energie. Sinds mijn 13e programmeer ik al, toen schafte mijn ouders een “homecomputer” aan. Veel kennis heb ik dan ook zelf opgedaan, maar ik heb ook verschillende cursussen gevolgd zoals Microsoft Certified Solution Developper.

Jack: Ik ben in januari 2005 begonnen met werken voor A.i. Automatisering. Op dat moment was ik werkzoekende en zodoende ben ik hier begonnen. Hiervoor heb ik verschillende functies gehad als systeembeheerder, (web)programmeur en verzorgde ik optimalisatie van bedrijfsprocessen.

Stefan: Nadat ik mijn afstudeerstage van de opleiding Technische Informatie bij A.i. had afgerond ben ik hier meteen begonnen met werken. Tijdens mijn stage heb ik de eerste versie van de Assu® app voor iOS gemaakt en nadat ik in de zomer van 2014 ben afgestudeerd, ben ik gebleven om de app verder te onderhouden. Vervolgens ben ik mij steeds meer met andere projecten gaan bezighouden.

Alexander: Voorheen heb ik gewerkt in de betonreparatie, oftewel de bouw. Heel wat anders dan wat ik nu bij A.i doe! 5 jaar terug was het een zware periode voor mij en kwam ik zonder werk te zitten voor een langere periode. Na maanden geen baan te kunnen vinden, heb ik er voor gekozen om een beroepskeuzetest af te nemen. Op de eerste plaats kwam financieel adviseur en op de tweede plaats programmeur. Zodoende ben ik mij gaan focussen op programmeren; eerst de opleiding geregeld en toen een stagebedrijf. A.i was mij tweede stage bedrijf en ik kon hier mijn stage en dus mijn opleiding afronden!

Jasper: Ik ben bij A.i. terecht gekomen door mijn derdejaarsstage van de opleiding Technische Informatica. Na het behalen van mijn diploma heb ik eerst nog genoten van een welverdiende vakantie en daarna kon ik gelijk aan de slag! Ik vind het hier een gezellig, klein clubje waar ik mijn programmeerkennis flink kan toepassen.

Wat zijn jullie werkzaamheden?

Allen: Wij zorgen voor de ontwikkeling van Assu® en pakken tickets op. Dit laatste houdt in dat wij wensen van klanten en fouten in het programma oppakken en verwerken of oplossen.  

Jasper: Het afgelopen jaar heb ik mij flink beziggehouden met Appviseurs; een app voor de klanten van de gebruikers van Assu® waarin gegevens over verzekeringen en hypotheken in bijgehouden kunnen worden.

Stefan: Samen met Jasper ben ik een van de vaste programmeurs die werken aan de sprint om nieuwe functionaliteiten te bouwen in Assu®. Daarnaast verzorg ik ook technische ondersteuning voor de support afdeling en werk ik aan het oplossen van storingen en technische vragen die gemeld worden.

Paul: Ik doe naast het ontwikkelingen en programmeren van nieuwe functionaliteiten in Assu® ook onderzoek naar verbeteringen en versnellingen in het pakket.

Alexander: Ik hou me voornamelijk bezig met de conversie voor klanten die de overstap maken naar Assu®. Hiervoor ga ik ook bij de klant langs om de eerste conversie te controleren en hen de weg te wijzen in Assu®. Daarnaast ben ik ook Scrummaster voor het development team. Dit houdt in dat ik het team ondersteun, problemen oplos en dit ook allemaal bewaak. Ik zorg ook dat de ‘daily start up’ en andere meetings op tijd plaatsvinden en niet uit lopen.

Jack: De afgelopen 2 à 3 jaar ben ik veelal bezig geweest met grotere projecten zoals koppelingen van andere bedrijven met ons programma. Verder is er een intermediair gedeelte in Assu® gebouwd waardoor er nu een kleine stap is gezet richting een soort van volmacht pakket. Dit intermediair gedeelte houdt in dat ons pakket ook als CRM-systeem gebruikt kan worden voor back-office bedrijven. Deze bedrijven kunnen dan berichten sturen naar aangesloten kantoren waarmee hun Assu® weer bijgewerkt kan worden.

 

Natuurlijk zorgen we ook voor voldoende ontspanning, zo hebben we iedere vrijdagmiddag een gezellige borrel met z’n allen. Wat doe jij graag tijdens de borrel?

Stefan: Tijdens de borrel speel ik graag een potje tafeltennis of tafelvoetbal, maar ik vind het ook fijn om gewoon even te gaan zitten en een gezellig praatje te maken.

Jasper: Ik doe graag mee tafeltennissen of even oefenen met darten, want meestal op vrijdagavond sta ik te darten in het café.

Jack: Ligt er maar net aan wat er voorhanden is, als ik maar bezig ben!

Alexander: Dan speel ik graag een potje tafeltennis met mijn collega’s of zit ik aan de tafel om gezellig het weekend door te spreken.

Paul: Hier bij A.i. is tafeltennis nu echt de rage en dat vind ik ook leuk om te doen. Verder staat er ook een tafelvoetbaltafel, die minder populair is dan de tafeltennistafel, maar dat is ook leuk om te doen! Daarnaast gewoon gezellig met z’n allen samen zitten en kletsen is een fijne ontspanning.

Tot slot: wil je nog wat kwijt aan de lezers?

Paul: Naast werken bij A.i. sta ik in het evenementen seizoen ook vaak als EHBO-er bij verschillende grote evenementen, dat is dan ook een grote passie van mij. Verder ga ik graag op vakantie naar Oostenrijk om lekker te wandelen in de bergen.

Jasper: Na een dag werken sta ik vaak in de sportschool en in mijn vrije tijd voetbal ik graag. 

Stefan: Ik reis elke dag  2,5 uur met het openbaar vervoer naar A.i., maar dat heb ik er graag voor over!

Alexander: In het weekend speel ik handbalwedstrijden. 

 

Volgende week stellen we softwaretester/E-learning adviseur Natascha voor!

Gerelateerde artikelen

Even voorstellen: Alex

Ontmoet Alex: de nieuwste supportmedewerker van A.i. Automatisering!

Lees meer

Even voorstellen: Anthony

Ontmoet Anthony: de nieuwste supportmedewerker van A.i. Automatisering!

Lees meer

Het team: software tester & e-learning adviseur Natascha

Ontmoet hier Natascha: software tester & e-learning adviseur bij A.i. Automatisering!

Lees meer