Back-ups maken van je Assu data

31 maart Wereld back-up dag? Liever iedere dag back-up dag!

Het maken van back-ups is wellicht belangrijker dan je denkt. Eén klein ongeluk of één kleine fout kan alle belangrijke spullen waar je om geeft wissen. In onderstaand plaatje geven we je een beetje een idee wat de meest voorkomende backup problemen zijn. Wij adviseren daarom dagelijks een back-up te maken van je belangrijke data. 

backupdag

Welke mogelijkheden biedt Assu mij?

Vanuit Assu kun je zowel handmatig als automatisch een reservekopie (laten) maken.

Let alleen wel goed op, een reservekopie is niet hetzelfde als een echte back-up. Assu schrijft een .bak (back-up) bestand weg naar een plaats op je server. Je systeembeheerder of jij zelf dient dan de locatie waar dit bestand weggeschreven wordt óók te back-uppen naar een locatie buiten de server of je bedrijf. Op het moment dat je dit niet doet en je krijgt bijvoorbeeld een servercrash of een virus, dan zijn de Assu bestanden niet geback-upt.

Daarbij staat het documentarchief op een losse locatie op de server. Je moet ook die map waarin het docacrhief staat (laten) back-uppen!

En hoe doe ik dat dan?

Klik op F1 vanuit Assu, je komt dan direct op onze 'online help' uit:

Onze hulp nodig?

Aarzel niet en klik hier!

Gerelateerde artikelen

Maatregelen bij A.i. Automatisering in verband met Coronavirus

Bij A.i. Automatisering volgen we de richtlijnen van het RIVM rondom het Coronavirus. Als gevolg hiervan en de maatregelen die onze…

Lees meer

In 10 stappen live met Assu!

Lees hier hoe je met maar 10 stappen live gaat met Assu

Lees meer

Toekomst van de adviseur

“Technologische ontwikkelingen zullen de traditionele adviseur overbodig maken.” Internet, blockchain en robots, de angst rondom…

Lees meer