Assu®Upgrades...van A naar Beter

Omdat de ontwikkelingen in de markt niet stil staan en wij via onze klanten tal van nuttige ideeën doorkrijgen is onze software continu in ontwikkeling. In dit artikel willen wij jullie betrekken bij ons interne ontwikkelproces om een idee te geven waar we zoal mee bezig zijn als het gaat over de ontwikkeling van onze assurantiesoftware.

Updates, tussentijdse aanpassingen in Assu

De term "update" zul je ongetwijfeld weleens gehoord hebben. Maar wat houdt deze term nou eindelijk in?

Bugfixes en kleine aanpassingen voeren wij in Assu® door in de vorm van Updates. Deze Updates worden regelmatig (soms op wekelijkse basis) toegevoegd op onze "wat is nieuw" pagina. Houd deze pagina dus goed in de gaten.

 

Upgrades, vier keer per jaar een nieuwe versie

Naast Updates zijn er ook nog  Upgrades. Twee lettertjes verschil maar inhoudelijk bevat deze tweede heel wat meer en gaat er ook veel meer tijd in zitten om deze te bouwen.

Upgrades bevatten grotere en ook meer aanpassingen in het pakket. Wij streven ernaar om jaarlijks vier Upgrades klaar te zetten. Ofwel ieder kwartaal eentje. Een Upgrade is er niet zomaar. Voordat deze bij onze klanten terecht komt is hij een heel traject door gegaan.

 

Hotfixes, tussentijdse oplossingen

Naast Updates en Upgrades. hebben we tegenwoordig ook "Hotfixes". Dit zijn tussentijdse oplossingen die automatisch doorgevoerd worden in het pakket. Lees hier meer over onze hotfixes.

 

De weg naar ons doel

En hoe komen wij dan tot al deze ontwikkelingen? De weg die wij volgen om ons doel te bereiken bewandelen wij met behulp van de Scrum methodiek. Op basis van een Scrum planning wordt er iedere 2 weken een Demo gegeven met nieuwe functionaliteiten. Al deze nieuwe functionaliteiten komen ook in onze testscripts en handleiding terecht.

Op het moment dat een release intern in ontwikkeling is zal de versie een 0.0 versie zijn. Deze testscripts worden intern goed doorgenomen gedurende de twee weken van onze interne test. De versie zal dan een 1.0 versie hebben.

Als onze testers een akkoord geven leveren wij een testversie van de nieuwe Upgrade af aan een groep testkantoren die wederom twee weken gaan testen of alles werkt. Deze versie die bij de testkantoren aangebonden wordt zal een 2.0 versie hebben.

Als ook de testkantoren hun akkoord hebben gegeven kunnen wij de Upgrade uit gaan leveren aan al onze kantoren. De versie heeft dan zijn uiteindelijke 3.0 release status.

 

Versies van 2020

Ondanks het feit dat de Coronona crisis ons genoodzaakt heeft om hele nieuwe werkvormen te verkennen (hoe hadden we vorig jaar kunnen bedenken dat we via Teams zouden gaan vergaderen op afstand?) hebben we dit jaar een paar mooie Upgrades neer kunnen zetten:

Vanaf 20-02-2020 staat versie 1.2620 beschikbaar. Wat hierin de nieuwe items zijn vergeleken met de vorige versie kun je hier lezen.

Vanaf 16-6-2020 zal versie 1.2621 beschikbaar zijn. De nieuwe punten die in deze versie staan kun hier bekijken.

 

Versies van 2021

We zijn nu bezig met versie 1.2622  Onze planning is om deze Q1 2021 uit te brengen.

De "Wat is nieuw" pagina van deze nieuwste versie bouwen we op na iedere tweewekelijkse Scrum periode en je kunt er hier alvast een kijkje in nemen.

In onderstaande afbeelding wordt bovenstaande informatie nog even kort samengevat en is gelijk te zien waar we momenteel zijn in dit proces:

Roadmap Upgrade

Gerelateerde artikelen

Nieuw: informatievoorziening tickets

Mis je uitleg in onze informatievoorziening of is er iets onduidelijk? Vanaf nu kun je dit melden met een ticket. Lees snel verder...

Lees meer

Tijdelijke stop in aanname verbetervoorstellen

Wegens optimalisatie ligt onze prioriteit tijdelijk bij performanceverbetering van onze applicaties.

Lees meer

Assu installaties...vraag het ons

Behoefte aan extra installaties van Assu?...neem contact met ons op

Lees meer