Artikel wat is nieuw in Assu versie 1.2626.3.1

Hier onder staat overzicht van de nieuwe functionaliteiten vanaf versie 1.2626.3.1. Toevoegingen na de 3.1 versie vind je terug onder het hoofdstuk "Updates bij deze versie".

Voor gedetailleerde omschrijving van de topics verwijzen we je door naar onze handleiding die je in het pakket onder de F1 knop kunt vinden.

Deze versie is op 10-10-2022 gelanceerd en is vanaf die datum beschikbaar voor gebruik.

<<laatst aangepast 20-1-2023 N. Hartendorf>>

 

Oudere Assu versies:

 

Updates bij deze versie:

Wekelijks plaatsen wij Updates van Assu®. Welke dat zijn kun je in onderstaand overzicht terugvinden:

 

Nieuw in deze Upgrade:

inhoud

 

Belangrijk: Vanaf deze Upgrade gaat het inloggen in Assu via de Identity server. Hiervoor is het noodzakelijk dat je een inlognaam hebt die bestaat uit je e-mailadres en dat je een veilig wachtwoord hebt. Lees hier alles over in dit artikel>>>

Let op: dit werkt niet via Internet Explorer!

Je inlogscherm zal er zo uit komen te zien:

nieuw inlogscherm Assu

Wachtwoorden zullen dan ook niet langer in Assu beheerd worden, maar gaan via de Identity server.

Als je gebruik maakt van de multiportefeuille module krijg je vóór dit nieuwe inlogscherm eerst het scherm om de juiste portefeuille te selecteren.

Een nieuwe gebruiker aanleggen zal ook iets anders zijn dan je voorheen gewend was omdat wachtwoorden niet meer bijgehouden worden in Assu. Lees hier meer over het aanleggen van nieuwe gebruikers vanaf versie 1.2626.3.1

RELATIES:

 

* Bij het wijzigen van het e-mailadres worden voortaan ook de inloggegevens voor Appviseurs die je onder tabblad "Extra informatie" terug kunt vinden aangepast. De klant krijgt deze inloggegevens namelijk op basis van het eerder opgegeven e-mailadres. Wijzig je nu het e-mailadres van je klant dan komt er automatisch een vraag of je de inloggegevens voor Appviseurs ook wilt laten wijzigen. Kies je voor "Ja" dan zal je klant nieuwe inloggegevens krijgen voor Appviseurs.

 

 

ADN BERICHTENVERWERKING/DIG.DOCUMENTEN:

ADN berichten

* De knop “Bericht verzenden naar A.i. Automatisering” op het ADN-berichten scherm is verwijderd omdat deze overbodig is geworden. Mocht je een probleem hebben met een ADN bericht, dan kun je daarover contact met ons opnemen via ons ticketsysteem A.i. Servicedesk. 

 

WORKFLOWS/AUT.HANDELINGEN:

Workflows

* Bij het maken van Workflows heb je nu ook de velden Bouwmaand en Bouwjaar tot je beschikking voor als je een Workflow wilt maken die betrekking heeft op voertuigen.

* Tijdens het openen van een relatie met een openstaande Workflow blijft het venster wat tevoorschijn komt niet langer je Assu blokkeren. Hierdoor kun je gewoon nog naar een ander scherm als je bijvoorbeeld nog even iets op wilt zoeken.

 

POLISSEN:

* In het scherm waar je de polissen kunt zoeken heb je nu ook de mogelijkheid om op een servicebureau te zoeken:

polis zoeken op servicebureau

* De berekening van de schade analyse is aangepast waardoor er nu tussendoor met een percentage gerekend wordt. Hiermee wordt doorgerekend voor kortingen en toeslagen.

* De wijzigingsdatum van een polis werd bij het opslaan altijd overschreven met de datum van vandaag. Dit is niet langer het geval.

* Als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt kun je nu in het scherm van de dekking de omzet en het jaarloon in Euro's kwijt:

dekking polis

 

* In het scherm van een collectiviteit zijn er vier velden bijgekomen. Je kunt hier nu ook een adviseur, wijzigingsdatum, wijzigingsreden en toelichting invullen:

collectiviteit

 

* Bij het zoeken naar een polis zie je in het overzicht met al je polissen dat de kolom "adres" uitgebreid is. Je ziet er nu het adres, huisnummer en woonplaats van het verzekerde object in staan:

adres verzekerd object

 

 

ABONNEMENTEN:

 

*In het zoekscherm voor abonnementen is er een een extra kolom bijgekomen waarin je de omschrijving van het abonnement ziet staan:

abonnement

ALGEMEEN:

* Bij de Stamtabellen CRM is er een mogelijkheid bij gekomen om op een notitie een "contact met..." toe te voegen. De Stamtabel heet "Notitie contact partijen" en zorgt ervoor dat je tijdens het maken van een notitie een lijstje te zien krijgt van zelf gekozen "contact met..." partijen.

notitie contact partijen

* Op de takentegel komt er de mogelijkheid om met 1 druk op de knop een taak op "afgewerkt" te zetten. Hierdoor hoef je de taak niet langer eerst te openen om het af te kunnen werken. Selecteer de taak die je af wilt werken en klik op het knopje met het vinkje erop en de taak wordt op afgewerkt gezet:

taak afwerken

* Het is nu ook op een financiering mogelijk om een adviseur in te vullen:

financiering

* Bij de skins van Assu is er een skin voor Windows 11 bijgekomen waardoor je kadertjes in Assu afgeronde hoeken krijgen. Je vindt deze skins in Assu onder het tabblad "Vormgeving"

* De optie voor een waarschuwingstekst is zodanig gewijzigd dat de tekst niet langer in beeld blijft staan wanneer u van tabblad wijzigt. In onderstaand voorbeeld kunt u dat zien:

waarschuwingstekst

* Als je gebruik maakt van de AssuMailbox blijft voortaan de groepering en de breedte van de kolommen onthouden bij het verlaten en weer terugkeren in de AssuMailbox.

 

* Als je mailt via de mail editor van Assu (dus bovenaan het lint van een product kaart op de knop e-mail klikt), dan zie je nu bij stap 1 van de wizard die volgt een extra kolom erbij staan voor de roepnaam van de relatie:

mailen stap1

FINANCIEEL:

financieel

* In het excasso overzicht is er een kolom bij gekomen waarin je het IBAN nummer van de relatie terug kunt zien. Ook kun je nu door op het factuurnummer te dubbelklikken de factuur bekijken (let op: je mag de factuur niet markeren voordat je dit doet!).

IBAN nummer

* Ook is het nu mogelijk om een fiattering in te stellen voor excasso facturen. Je doet dit via de boekhoudinstellingen onder het witte boekje. Je kunt hier een bedrag ingeven en vanaf dat bedrag dient er gefiatteerd te worden. De te fiatteren facturen vind je terug onder tabblad "Financieel/ADN". Daar kies je voor "Excasso facturen fiatteren". In dit nieuwe scherm vind je alle facturen terug waarvan het openstaande bedrag hoger ligt dan het opgegeven bedrag voor fiattering:

excasso facturen fiatteren

* Facturen die je wilt defiatteren kun je via de factuur zelf defiatteren door in het lint van de factuur op "factuur defiatteren" te klikken.

* Mutatieboekingen die via de ADN berichten aangeleverd worden, kregen voorheen de eerste van de maand als RC datum in Assu. Dit is echter voor de RC controle niet erg handig. Alle boekingen krijgen voortaan de eigen boekdatum als RC datum in Assu.

 

* Je kunt niet langer facturen op "betaald" zetten als je een gekoppelde boekhouding hebt in Assu!

 

* Bij het samenvoegen van facturen worden de facturen in Assu handmatig tegen geboekt dmv een creditfactuur. Omdat deze creditfactuur automatisch aangemaakt wordt komt voortaan ook automatisch de factuurreden op de creditnota's te staan.

 

* Er is een nieuw scherm waarin je klanten te zien krijgt waarvoor er openstaande credit en debet nota's zijn. In dit scherm kun je gemakkelijk zien welke facturen er met elkaar verrekend of samengevoegd kunnen worden. Je hoeft dus niet langer vanuit de klantenkaart op zoek te gaan naar facturen om samen te voegen of te verrekenen. Lees hier meer over de mogelijkheden binnen dit nieuwe scherm.

 

 

* Op het factuuroverzicht worden voortaan ook de IBAN gegevens getoond:

IBAN nummer

 

* Als je gebruik maakt van onze interne boekhoudkoppeling (journaalposten module) dan kun je nu ook bovenaan je scherm zelf een periode invullen:

journaalposten

 

SJABLONEN:

sjablonen

* Je kunt nu ook een vast e-mail adres in een sjabloon selecteren. Hiermee wordt de betreffende e-mail OOK altijd naar dat e-mailadres gestuurd naast het feit dat de e-mail naar de klant gestuurd wordt:

extra emailadres

* Bij de samenvoegveld details (te bereiken via de Stamtabellen) kun je nu aangeven of je in het eindresultaat (brief/e-mail) je velden in tabelvorm wilt laten zien of niet en zo ja inclusief borders of alleen borders voor de eerste rij. Lees hier meer over in onze Assu handleiding.

Het resultaat van de samenvoegvelden, je gebruikte sjabloon en een uiteindelijke e-mail kan er dan bijvoorbeeld zo uit komen te zien:

 

PROLONGEREN:

prolongeren

* Als je bij het verwerken van een ADN prolongatie een vergelijking deed werd het scherm geblokkeerd waardoor je geen wijzigingen meer kon doen in Assu. Deze blokkade hebben we eraf gehaald.

 

Selecties:

selecties

* Voor een belangrijke mailing die je via een selectie wilt versturen komt er een optie in, waarmee je "uitsluiten van mailing" kunt overrulen. Een relatie waarbij er op de relatiekaart aangegeven staat dat hij niet mee mag doen in mailingen kan dan toch nog mee in een mailing. U doet dit tijdens het maken van een mailing vanuit een selectie door een vinkje te zetten zoals aangegeven op onderstaande afbeelding:

uitsluiten van mailing negeren

 

* Bij selecties is het nu ook mogelijk om de omschrijving van een product te kunnen selecteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • de product omschrijving bij polissen
  • de rekeningvorm omschrijving bij bancaire producten
  • de TP schade status omschrijving bij schades
  • de hypotheek vorm omschrijving bij hypotheken
  • de financiering vorm omschrijving bij financieringen

 

 

 

Appviseurs:

 

Appviseurs

* Het is nu mogelijk om vanuit je agenda een blok tijd in te plannen waarin je beschikbaar bent voor Appviseurs zaken. Je dient hiervoor een agendapunt aan te maken en in het scherm met je agendapunt een vinkje te zetten bij "Is beschikbaar voor Appviseurs". Als je eindklant nu een afspraak inplant dan komt deze binnen bij je klantmutaties en kun je deze afspraak daar goed- of afkeuren.

Appviseurs tijd in agenda

 

* Chats via Appviseurs zijn vanaf nu te archiveren. Lees hier meer over onderaan dit hoofdstuk.

* Op het moment dat je handmatig een document toevoegt in het docarchief van je relatie, wordt er aan de hand van de documentbeschijving automatisch een vinkje gezet bij "toon in Appviseurs app/Klantportaal".  De documentbeschijvingen die je automatisch in je app wilt laten tonen kun je instellen bij Stamtabellen-documentbeschrijvingen:

documentbeschrijvingen

Alle overige nieuwe zaken in Appviseurs zelf kun je in de "Wat is nieuw" van Appviseurs teruglezen.

 

Assu2Go

Wil je weten wat er nieuw is in Assu2Go? Ga dan snel naar de "Wat is nieuw" van Assu2Go.