Artikel- Update Assu® 1.2621.3.24

update

In deze Update zijn de volgende zaken opgelost:

 

 • De rapportage informatie voor dekkingen informatie is zodanig aangepast dat als er geen BM percentage is er ook geen BM informatie wordt getoond. 

 • Er zijn database aanpassingen in de AssuMailbox doorgevoerd waardoor deze soepeler werkt. 

 • Bij het verwerken van ADN berichten werd bij sommige dekkingen niet de Maatschappijdekkingscode meegenomen. 

 • Het opvragen van taken van het volledig dossier werkte niet zoals het hoort. Er werden alleen taken getoond van gekoppelde relaties met als rol “Hoofdrelatie”. 

 • Soms gaat het opvragen van informatie bij A.i. via een web service niet goed i.v.m. het niet goed staan van licentie gegevens. Het systeem probeert dit zelf nu eerst te herstellen zodat het goed komt te staan zodat de verbinding met de web services tot stand kan worden gebracht.

 • De lay-out van het preverwerking scherm (kolom breedte, plaats van kolommen of verwijderde kolommen en sorteringen) werden niet opgeslagen. 

 • Het omzetten van relaties van zakelijk naar particulier en andersom kon soms zo lang duren dat er een Time-out ontstond op de verbinding tussen de Client en de Assu server. Dat is nu opgelost. 

 • Bij het verwerken van een Aplaza transactie van een losse polis, waarbij de gebruiker ervoor koos om een bestaande losse polis te overschrijven, werd altijd een nieuwe polis aangemaakt. Dit is nu opgelost. 

 • Het probleem bij het gebruik maken van omnummertools binnen Assu clients die opgestart zijn vanuit de Service Cockpit provider is opgelost. 

 • Het foutief berekenen van korting bij een handmatige prolongatie is opgelost. 

ADN prolongatie:

 • Deze optie is nieuw vanaf versie 1.2621.3.22, maar omdat we er soms vragen over krijgen willen we het hier nogmaals onder de aandacht brengen: De preverwerking wordt nu op de achtergrond uitgevoerd op een lagere prioriteit. Je hoeft daardoor niet meer te wachten tot de preverwerking klaar is en kan dus ondertussen iets anders doen. Er wordt een melding getoond zodra de preverwerking klaar is. 

Ons advies qua werkwijze:
- controleer eerst alle preverwerkingen met je papieren borderel van de maatschappijen die je wilt gaan prolongeren
- draai daarna alle prolongaties (klik op de knop "Verwerking") waarbij je twee mogelijkheden hebt:
1: start deze met de hand waarbij hij in een wachtrij komt en hij wordt meteen gestart
2: start deze met de hand waarbij hij in een wachtrij komt die met behulp van een tijdgebonden servertaak, waarbij je zelf de keuze hebt wanneer hij draait ('s-avonds/'s-nachts), wordt afgewerkt.

We adviseren je om voor optie 2 te kiezen voor een nog betere performance van Assu. Lees hier alles over de ADN prolongatie.