Artikel - A.i. Stemlokaal

Altijd al inspraak willen hebben in de ontwikkeling van je softwarepakket? Dan heb je vanaf nu bij ons de kans om je stem te laten horen!

Stemmen in ons stemlokaal

We werken bij A.i. Automatisering namelijk volgens het principe "de weg van de wens".  En 1 van de stappen in deze weg van de wens is de mogelijkheid tot het uitbrengen van je stem op je favoriete wens(en) in ons A.i. Stemlokaal.

In het A.i. Stemlokaal verzamelen wij wensen die door mede Assu gebruikers ingebracht zijn via A.i. Servicedesk. Een aantal keren per jaar openen wij ons A.i. Stemlokaal zodat je kunt gaan stemmen. Je krijgt dit altijd per mail van ons door wanneer dit het geval is. Door  je stem uit te brengen op bepaalde onderwerpen bepaal je samen met je mede Assu gebruikers welke wensen wij uiteindelijk zullen gaan implementeren in de nieuwe Assu Upgrade. Jullie als Assu gebruikers weten namelijk als geen ander welke functionaliteiten dat er belangrijk zijn in de software die je dagelijks gebruikt. 

Na de periode van drie weken waarin je kunt stemmen sluiten wij het A.i. Stemlokaal en gaan wij de wensen tellen. De week na deze inventarisatieweek krijg je alles te zien wat er gebouwd gaat worden voor de nieuwe periode in de Roadmap. Verderop in dit artikel kun je meer lezen over deze Roadmap.

We willen jullie hierbij laten weten dat dit ook voor ons een nieuw project is en het dus nog volop in ontwikkeling is. We hebben deze zomer onze eerste stemronde gehouden voor versie 1.2624. De resultaten die hieruit gekomen zijn bouwen wij nu in in Assu. De eerstvolgende stemronde van 1 t/m 19 november gaat over upgrade 1.2625. Ook deze stemronde sluiten we weer af met een webinar waarin we onder andere de nieuwe functionaliteiten zullen bespreken. Een verslag van het eerdere webinar kun je hier vinden.

Wij begrijpen het heel goed dat je straks misschien een vraag hebt over ons A.i. Stemlokaal. Je kunt ons uiteraard benaderen als je vragen of opmerkingen hebt. Wij zijn blij met jullie feedback zodat we samen kunnen bouwen aan een mooi Stemlokaal.

wensen overzicht

 

Je stem extra onder de aandacht brengen

Heb je nu een wens waarvan je vindt dat deze echt onmisbaar is en je wilt deze onder de aandacht brengen bij andere Assu gebruikers dan kun je tijdens de stemperiode hiervoor gebruik maken van onze Meetup Community. Ben je (nog) niet bekend met onze Community? Hier vind je meer informatie over dit platform. In onze Community kun je je favoriete wens onder de aandacht brengen door middel van een eigen campagne en kun je je collega's in de branche overtuigen van het nut van jouw toevoeging! Dit is een extra service die wij onze klanten bieden. Je bent uiteraard niet verplicht om hier gebruik van te maken!

 

En wat gebeurt er na het stemmen?

Gedurende drie weken heb je de tijd om een stem uit te brengen op de wensen in het overzicht. Na drie weken sluiten wij het Stemlokaal en gaan wij gedurende 1 week de stemmen tellen en per wens bekijken hoeveel tijd het ons gaat kosten om de wens te ontwikkelen in de nieuwe Assu Upgrade. Na deze week kun je de selectie van wensen terugvinden onder tabblad "Roadmap" op de Stemlokaal pagina. Wensen waar niemand op heeft gestemd nemen we automatisch mee naar een volgende stemronde. Dit doen wij 2 keer zodat de wens in een volgende stemronde misschien meer stemmen krijgt dan in de eerdere ronde. Na 3 rondes komen zulke wensen te vervallen.

De Roadmap voor versie 1.2624 is geopend en kun je bekijken via: A.i. Roadmap | Roadmap portal (roadmapper.app) (let op, deze link is alleen te bekijken voor iedereen die toegang heeft tot A.i. Servicedesk).

In deze Roadmap vind je niet alleen de wensen die nu ontwikkel items zijn geworden terug, maar ook andere zaken die wij aan het ontwikkelen zijn. Door in deze Roadmap een item aan te klikken zie je per item wat het inhoudt en hoeveel tijd wij ervoor ingepland hebben. Deze bouwperiode zal 3 maanden duren. Ieder item wat gebouwd is door onze programmeurs zal eerst getest en gedocumenteerd worden zodat je ook het nieuwste van het nieuwste terug kunt vinden in onze handleidingen. Deze items die klaar zijn vind je niet alleen op de Roadmap terug, maar ook in onze "Wat is nieuw". Hier vind je ook al screenshots terug van de nieuwste onderwerpen. De "Wat is nieuw" van versie 1.2624 vind je hier.

Aan het einde van de bouwperiode zal de Assu Upgrade door ons intern getest worden en daarna nog een keer door onze pilotkantoren. Zijn we het er allebei mee eens dat de versie helemaal in orde is... dan lanceren we de nieuwe Upgrade voor je en kun je gebruik gaan maken van de door jullie als favoriet gestemde items. In onderstaande afbeelding nemen we je nog even mee door dit proces:

traject wensen - stemmen - Roadmap

In bovenstaande afbeelding tonen wij het traject van Stemlokaal tot Livegang. Het hele traject vanaf het indienen van de wens kun je hier terug vinden.

 

Wie kunnen er stemmen?

Iedereen met toegang tot A.i. Servicedesk (de Key Users dus) krijgt de mogelijkheid om zijn of haar stem uit te brengen en daarna inzage te hebben in de Roadmap. Zo kun je dus altijd de status zien van onze software ontwikkeling op basis van de uitgebrachte stemmen.

Stemmen in ons stemlokaal

Met vriendelijke groeten,

Team A.i. Automatisering

Gerelateerde artikelen

Artikel- Standaard Zorgplicht Workflows

Niet langer zelf bouwen met deze standaard Workflows

Lees meer

Artikel - 7 januari 2022 einde Digitaal Paspoort

7 januari 2022 stopt het Digitale Paspoort lees verder...

Lees meer

Artikel - Omnummering zakelijke schadeverzekeringen Nationale Nederlanden

Lees meer over de omnummering van Nationale Nederlanden van september 2021 t/m juli 2022

Lees meer